TRT'de yaşanan aşk skandalı: Spikeri attılar müdür duruyor

Haber Giriş : 08 Nisan 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Antalya Bölge Müdürlüğü Başteknisyeni Necip Göksoy'un intihar ettiği "aşk skandalı"nın kadın kahramanı N.K'nın TRT ile ilişiği kesildi. Skandalın erkek kahramanı olan Müdür Y.H. hakkında henüz işlem yapılmadı.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, N.K'nın iş akdini feshettiklerini doğruladı ve bu "tasarruf" hakkında "En azından ortada bir ölüm olayı var" diye konuştu. Aynı skandala müdür Y.H'nin de adının karıştığının hatırlatılması üzerine, "Önümüze gelecek rapora göre, müdür bey hakkında da gerekli işlem ne ise onu yapacağız" dedi.

ARKASI GÜÇLÜYMÜŞ

"Arkası Ankara'dan güçlü" denilen müdür Y.H'nin daha önce de iki kadın çalışanı "kollarından çekiştirerek" kan vermeye zorladığı ve kadın çalışanların kendisinden şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

N.K'nın ifadesine göre Y.H, "Evinde içecek bir fincan kahven, bir bardak suyun da mı yok?" diyerek kendisini tacize devam etti. Zorlaması karşısında N.K. bir gün Y.H'yi evinde kabul etmek zorunda kaldı. Y.H, kurum şoförü ile geldi ve 15 dakika kadar oturduktan sonra ayrıldı. Ancak, Y.H'nin taciz telefonları durmak bilmedi.

UYGUNSUZ TALİMAT

Tacizle suçlanan Y.H'nin, olayın ertesi günü Antalya Radyo Müdürü Gürsel Kaya'ya ölüm olayı ile şoka girerek rapor alan N.K'nın geri dönmemesi için, "Savunmasını al, ondan sonra da görevden al. Bu iş sana düşer" dediği öne sürüldü. Kaya'nın ise "Bu benim işim değil. Bu kızı kurumda işe alan Radyo Dairesi Başkanı Çetin Tezcan. Çetin Bey'e karşı böyle bir tasarrufta bulunamam" karşılığını verdiği kaydedildi.

Y.H'nin, olaydan sonra Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Çatak, Radyo Müdürü Gürsel Kaya ve Haber Müdürü Vedat Özkeleş'i odasına çağırarak şu "tehditkar" konuşmayı yaptığı öğrenildi:

"Bu işe beni karıştırmaya çalışanlar var. Bir bayan çalışanımın evine gitmemden doğal ne olabilir? Siz davet ederseniz, size de misafir olurum. Bu olaydan ötürü gidersem, tek başıma gitmem, başkalarını da götürürüm. Bütün bölge dağılır."
Müdürün intihar ettiren sesi

Geçen 2 Mart'ta aşık olduğu TRT spikeri N.K'nın bir erkek ile konuşmasına ilişkin ses kaydını duyunca intihar eden TRT Antalya Bölge Müdürlüğü bilgisayar teknisyeni Necip Göksoy'un ölümünün ardından müthiş bir aşk skandalı çıktı. İntihara neden olan "erkek sesi"nin spiker N.K'yı taciz eden aynı kurumda üst düzey bir yöneticiye ait olduğu saptandı. Spiker N.K. polise verdiği ifadesinde, "TRT yöneticisi beni taciz ediyordu. Bu tacizi saptamak için tuzak kurup eve davet ettim, sesini kaydettim. Rahmetli Göksoy'u da montaj için çağırdım. O yanlış anladı ve intihar etti" dedi. N.K, ifadesinde, Göksoy'un yapılan ses kaydını, kendisi ile TRT yöneticisi arasında bir ilişki varmış gibi yanlış anlayıp intihar ettiğini öne sürdü.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber